Litinové nádobí se smaltem si vás určitě získá na svou stranu. Oblíbenost tohoto materiálu stále roste díky jeho skvělým vlastnostem.
Nádobí je velmi odolné a pevné. Litina se na všech zdrojích rozehřívá rovnoměrně, po celém povrchu a naakumulovanou teplotu si velmi dlouho udrží. V troubě krásně opéká ze všech stran.
Litinové nádoby jsou skvělé pro pomalé pečení při nižší teplotě, ale můžete je rozpálit také na vysokou teplotu (až 250 °C) při opékaní masa zprudka.
Pokrmy lze připravovat:
- v troubě
- na všech typech vařičů včetně indukce
- na grilu i na přímém ohni
Další výhodou tohoto materiálu je odolnost proti poškrábání a velmi dlouhá životnost. Také umožňují přípravu pokrmů s minimálním množstvím tuku. Nádoby můžete mýt v myčce, ale jejich ruční údržba je tak snadná, že pravděpodobně zvolíte raději tento způsob mytí, který také doporučujeme spíše než mytí v myčce.
Hrnce a pekáče nabízí možnost přípravy jídel v jedné nádobě, což šetří čas, energii a špinavé nádobí. Zároveň postupné přidávání jednotlivých ingrediencí pokrm skvěle chuťově vyladí.
Toto nádobí vám pomůže při přípravě chutných a zdravých pokrmů z masa, zeleniny, brambor, omáček, polévek. Umožní například i pečení chleba v pekáči. Víka hrnců a oválného pekáče jsou opatřena výstupky-kondenzačními body, které přispívají během vaření k zachování šťavnatosti pokrmu.