A pokud vám tam zbylo ještě nějaké ovoce, je nejvyšší čas udělat místo na to letošní a trochu mrazák vyprázdnit.
My přinášíme 3 TIPY, JAK SPOTŘEBOVAT LOŇSKÉ MRAŽENÉ OVOCE tak, aby jste si zároveň pochutnali:
1/ CRUMBLE S OVOCEM A REBARBOROU
Pokud máte chuť na něco sladkého, ale zároveň zdravého, zkuste si připravit tento skvělý crumble s mraženým ovocem a rebarborou. Tento recept je nejen snadný na přípravu, ale také plný zdravých ingrediencí jako jsou ovesné vločky, tvaroh a ovoce.
Rebarboru někdo miluje a jiný její kyselou chuť nesnáší. I pro ty, kteří ji zrovna nemilují, ji můžete šikovně schovat do pečeného dezertu bez těsta.
Tady najdete jednoduchý, šťavnatý recept na crumble s ovocem, rebarborou a křupavou drobenkou z ovesných vloček >>
2/ PEČENÝ ČAJ NA PLECHU
Tento tip zajistí rychlé vyprázdnění mrazáku. Stačí mražené ovoce nechat trochu povolit, rozprostřít jej na plech, podlít troškou vody, zasypat hrnkem krystalového cukrem a kořením, které máte rádi. Podle chuti přidejte celou skořici, vanilkový lusk, hřebíček, kúru z citronu nebo pomeranče. Pečeme odkryté v troubě při 170 °C cca 30 minut do mírného změknutí, občas promícháme, hlídáme, aby nebylo ovoce úplně na kaši, ale zachovalo si část původní struktury.
Pečený čaj v chladnějších dnech zahřeje, doplní energii, ale lze ho použít i na lívance nebo palačinky nebo v horké formě k vanilkové zmrzlině.
Takový domácí pečený čaj zavařený v malých skleničkách, doplněný stylovými samolepkami, bude i krásným dárkem pro vaše blízké, kamarády nebo kolegy.
3/ OSVĚŽENÍ V TEPLÝCH DNECH
Po studeném začátku jara jsou tu konečně i teplé dny, které lákají k posezení na terase nebo k práci na zahrádce. Když se dostaví žízeň, stačí k jejímu uhašení velký džbán s čistou vodou, snítkou máty nebo meduňky a mraženým ovocem. To vodu nejen ochladí, ale přidá jí ovocný tón a lehkou chuť.
I u nás najdete skleněné džbány a karafy, skleničky, formy na led a brčka. Naším tipem jsou kostky na led, které lze zmrazit a vhodit do nápoje. Tímto způsobem ho ochladíte, aniž by se zředil rozpuštěnou vodou jako v případě klasických kostek ledu.