Mohou být klasické, špaldové i bezlepkové a většinou musí nějaký ten čas počkat, než změknou. Proto se do nich pusťte s předstihem. Třeba s malými pomocníky, kteří Vám rádi pomáhají s pečením.
Základní recept na perníčky najdete zde >>
Ještě je čas poohlédnout se po nějakých nových vykrajovačkách, u nás najdete typické velikonoční tvary, takže stůl, mísa s vajíčky nebo váza může být doplněna perníčky volně položenými, nebo zavěšenými na větvičkách.
HODY HODY DOPROVODY, DEJTE PERNÍK MALOVANÝ
Perníček není jen malou nazdobenou dobrotou ke kávě a dekorací, u které si marně lámete hlavu, jak jednotlivé kousky nazdobit. Pokud k Vám přijdou malí nebo velcí koledníci s pořádnou pomlázkou, můžete hotové perníčky zabalit do celofánových sáčků a obdarovat je za pěknou básničku.
Velikonoce jsou za rohem, tak se nechte inspirovat, jak perníčky nazdobit. Tady je takový malý manuál, jak na to. Stačí pevná ruka, hladká poleva z bílků a moučkového cukru bez hrudek a praktický zdobicí sáček na perníčky.
A kdo nemá velkou fantazii, může tak trochu opisovat od nás :)
Orion tip: zkuste sáhnout po sadě jarních vykrajovaček, kde najdete nejoblíbenější tvary. Nebo po vykrajovačce Zajíc, který má sklopené ouško, za které lze perníček zavěsit za hranu hrnečku. Návštěva bude nadšená.