Tento vlastně ani brambory neobsahuje, ty jsou nahrazené šťavnatou cuketou, je plný bílkovin, vlákniny a hlavně šťavnaté cukety, která je hlavně v letní sezóně jednou z nejpoužívanějších surovin. Navíc se k jeho přípravě skvěle hodí struhadlo se zásobníkem, které strouhá oběma směry díky proti sobě postaveným otvorům. Je to efektivní, rychlé a strouhaná zelenina padá do transparentní misky, kterou stačí vytáhnout a vysypat do mísy.

Suroviny

  • 200 g cukety
  • 200 g Cottage
  • 1 vejce
  • 100 g ovesných vloček
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžička sušeného česneku

Postup:

Na přípravu „cukeťáku na pánvi“ budete potřebovat šikovné struhadlo s většími otvory. Tu strouhejte i se slupkou. Ovesné vločky si rozmixujte na jemnější drť nebo použijte vločky jemné, již lámané. Pak stačí jen smíchat v míse cuketu, vejce, vločky, sůl, česnek a přidat kelímek Cottage. Směs nechte 15 minut odpočinout, vločky nasají vodu, kterou cuketa pouští, pěkně změknou a vše spojí.

Na nepřilnavou pánev s kapkou oleje, případně jen vystříkanou olejem ve spreji, nabírejte hmotu lžící, v jednotlivých sekcích ji uhlaďte, otáčejte obracečkou a smažte do zlatova.

Jsou nadýchané, vláčné.

Hodí se jako příloha k masovo-zeleninovým směsím nebo grilovanému steaku. Případně je stačí na talíři posypat najemno nastrouhaným sýrem a podávat se svěžím salátem jako chutnou večeři.