SUROVINY

  • 300 g měkkého salámu typu gothaj nebo junior
  • 3 nakládané okurky
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička octa

POSTUP:

Na hrubém struhadle nastrouháme salám, nadrobno nakrájíme okurky a cibuli. V rendlíku se smíchá olej, ocet, hořčice, kečup a cukr a necháme vše krátce povařit, aby se chutě propojily. Vlažný přilijeme do mísy k salámu, okurkům a cibulce a promícháme. Po vychlazení v lednici přidáme k pomazánce ještě majonézu, která vše pěkně spojí a je to.

Kdo má rád pikantnější verzi, může přidat špetku chilli nebo nakrájenou feferonku.

Další zajímavé recepty zde >>