SUROVINY
- 300 g měkkého salámu typu gothaj nebo junior
- 3 nakládané okurky
- 1 menší cibule
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce oleje
- 2 lžičky cukru
- 1 lžička octa
POSTUP:
Na hrubém struhadle nastrouháme salám, nadrobno nakrájíme okurky a cibuli. V rendlíku se smíchá olej, ocet, hořčice, kečup a cukr a necháme vše krátce povařit, aby se chutě propojily. Vlažný přilijeme do mísy k salámu, okurkům a cibulce a promícháme. Po vychlazení v lednici přidáme k pomazánce ještě majonézu, která vše pěkně spojí a je to.
Kdo má rád pikantnější verzi, může přidat špetku chilli nebo nakrájenou feferonku.