No a taková snídaně do postele s dobrou kávou, palačinkou na tácu do postele je absolutní pecka.
SUROVINY
- 120 g hladké mouky
- 80 g vařené červené řepy
- 1 vejce
- 160 ml mléka
- 1 lžička soli
náplň: slanina, volské oko, cibule, žampiony, salát…
POSTUP:
Pokud jste si přinesli řepu ze zahrádky nebo od místního farmáře, tak ji očistěte, zbavte ji listů a celou bulvu zabalte do alobalu. Pečte ji v troubě do změknutí, ideálně tehdy, když v ní máte ještě něco jiného, např. pečínku. Tím ušetříte a využijete prostor v troubě, když už je zapnutá. Nabízí se samozřejmě varianta vařené vakuované řepy ze supermarketu, pak je to opravdu rychlovka.
Zchladlou měkkou řepu zbavte slupky a nastrouhejte ji na jemném struhadle do misky. Přidejte ostatní suroviny a pořádně promíchejte, až se vytvoří řídké těsto v krásném růžovém odstínu.
Na pánvi s nepřilnavou vrstvou kápněte trochu oleje, dobře poslouží i olej ve spreji a krátce palačinky opečte z obou stran. Z tohoto množství jich bude na pánvi 24 cm cca 4-5 kusů.
Hotové palačinky lze plnit různými náplněmi, čerstvým salátem, opečenou křupavou slaninou, aromatickými sýry, restovaným špenátem, volským okem nebo žampiony.
A věřte, že nejen pánové budou okolo sporáku kroužit dříve, než budou palačinky hotové.
Další zajímavé recepty najdete zde >>