No a taková snídaně do postele s dobrou kávou, palačinkou na tácu do postele je absolutní pecka.

SUROVINY

  • 120 g hladké mouky
  • 80 g vařené červené řepy
  • 1 vejce
  • 160 ml mléka
  • 1 lžička soli

náplň: slanina, volské oko, cibule, žampiony, salát…

POSTUP:

Pokud jste si přinesli řepu ze zahrádky nebo od místního farmáře, tak ji očistěte, zbavte ji listů a celou bulvu zabalte do alobalu. Pečte ji v troubě do změknutí, ideálně tehdy, když v ní máte ještě něco jiného, např. pečínku. Tím ušetříte a využijete prostor v troubě, když už je zapnutá. Nabízí se samozřejmě varianta vařené vakuované řepy ze supermarketu, pak je to opravdu rychlovka.

Zchladlou měkkou řepu zbavte slupky a nastrouhejte ji na jemném struhadle do misky. Přidejte ostatní suroviny a pořádně promíchejte, až se vytvoří řídké těsto v krásném růžovém odstínu.

Na pánvi s nepřilnavou vrstvou kápněte trochu oleje, dobře poslouží i olej ve spreji a krátce palačinky opečte z obou stran. Z tohoto množství jich bude na pánvi 24 cm cca 4-5 kusů.

Hotové palačinky lze plnit různými náplněmi, čerstvým salátem, opečenou křupavou slaninou, aromatickými sýry, restovaným špenátem, volským okem nebo žampiony.

A věřte, že nejen pánové budou okolo sporáku kroužit dříve, než budou palačinky hotové.

Další zajímavé recepty najdete zde >>