SUROVINY

  • 1 malá cuketa
  • 100 g špaldové mouky
  • 50 g mletých ovesných vloček
  • 40 g kakaa
  • 1 vejce
  • 200 g cukru krupice (lze nahradit medem nebo kokosovým cukrem)
  • 120 g másla
  • 60 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 1 rovná lžička prášku do pečiva

POSTUP:

Nastrouhejte na jemném struhadle cuketu a až pustí vodu, trochu ji vymačkejte. Mezitím si rozpusťte máslo do polotekuté konzistence, smíchejte ho s čokoládou nakrájenou na kousky a s kakaovým práškem. Čokoláda v másle pěkně povolí a rozpustí se. Vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, vmíchejte čokoládovou směs másla a postupně přisypávejte mouku s kypřicím práškem.

Těsto nalijte do vymazané zapékací mísy, na toto množství se hodí menší plech nebo zapékací mísa cca 30x20 cm a vložte do předehřáté trouby. Lze také použít pečicí papír a formu jím vyložit. Pečte při 180 °C 20 minut. Po píchnutí špejlí by mělo být těsto ještě trochu lepkavé, to je ten správný okamžik k vyndání vláčného brownies z trouby. Nechte jej vychladnout a poté krájejte na dílky a podávejte se zakysanou smetanou, tvarohem a ovocem. Sladit jej nemusíte, díky cukru a čokoládě v těstě je tento luxusní a rychlý dezert sladký dostatečně.

Další zajímavé recepty najdete zde >>