Výborně se hodí i ke skleničce suchého vína na zahradní oslavě nebo při grilovačce.

Suroviny

  • 100 g sýru eidamského typu
  • 2 vejce
  • 4 lžíce semínek (libovolně – sezamová, slunečnicová, dýňová, lněná)
  • 1 lžička chia semínek
  • 2 lžíce psyllia
  • 1 rovná lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Postup:

Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle, vytvoří v sušenkách zajímavou mozaiku. Pak přidáme všechny ostatní suroviny a necháme 10 minut natáhnout vlhkost. Na skleněném pekáči nebo plechu, vystříkaném olejem ve spreji, stěrkou rozetřeme těsto do roviny.

Pokud někdo nemá rád psyllium, stačí přidat víc semínek, ale díky sýru je zcela neznatelné.

Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut při teplotě 200 °C, po upečení placku z plechu vyklopíme na dřevěné prkénko a ještě teplé nakrájíme ostrým nožem na malé čtverečky. Po vychladnutí budou výbornou pochoutkou k různým dipům a pomazánkám.

Další zajímavé recepty zde >>