Základní recept můžete obměnit přidáním pár kapek mandlové esence, karamelového sirupu či strouhané čokolády.

SUROVINY:

  • 250 ml 33% smetany ke šlehání
  • 1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka
  • 350 ml irské whiskey
  • 1 ristretto
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • vanilkový extrakt

POSTUP: 

Připravte si malou silnou kávu. Ve větší misce nebo v praktickém rendlíku s výlevkou smíchejte metlou smetanu, kondenzované mléko, whiskey, kávu, kakao a pár kapek vanilkového extraktu. Smetana vykouzlí krémovou konzistenci, kondenzované mléko zase dodá sladkost a hustotu. 

Míchejte pozvolna, dokud se vše dobře nespojí a směs je hladká. Kondenzované mléko může být tužší, klidně si jej povolte v hrnci s horkou vodou, bude se s ním lépe pracovat. 

Hotový likér přelijte s pomocí nálevky do čistých skleněných láhví a uložte do lednice. Takto připravený likér vydrží v lednici asi 2 týdny. Vlastně nevydrží. Ta hladká, lahodná chuť vás nenechá v klidu, takže vás bude provokovat, abyste upíjeli. 

Orion tip: Vyberte si u nás dárkovou krabici, originální lahvičky s klipovým uzávěrem a sklenice. Krabici vystelte dřevitou vlnou a uložte do ní lahvičku a skleničky, doplněné třeba věnováním nebo mašlí.

Takto stylově zabalenou "tekutou dobrotu" pak dejte rodině, kamarádům či kolegům jako hand made dárek domácí výroby. Budou nadšeni.

Další zajímavé recepty zde >>