SUROVINY
- 500 g hladké mouky
- 0,4 l teplé vody
- 1 balíček sušeného droždí
- sůl
- 50 ml olivového oleje
+ vaše oblíbené ingredience (olivy, sušená rajčata...) a koření nebo bylinky
POSTUP:
Smíchejte mouku s vodou, přidejte droždí, cca lžičku soli a vypracujte těsto. Do lepkavého provzdušněného těsta přidejte najemno nakrájené ingredience a koření nebo bylinky podle vaší chuti. Těsto v míse přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout cca 45 minut.
Poté je vložte do pečicím papírem vyloženého pekáče nebo zapékací mísy a rukama ho rozprostřete po celé ploše. Aby se vám těsto nelepilo na ruce, můžete si je natřít olivovým olejem. Překryjte opět utěrkou a nechte ještě krátce kynout – cca 10-15 minut.
Na povrchu těsta vytvořte důlky a nalijte do nich olivový olej. Dosolte, dozdobte, vložte do vyhřáté trouby a pečte dozlatova cca 15-20 minut na cca 200 °C. Podávejte s bylinkovým máslem a česnekem.