Suroviny

  • 280 g hladké pšeničné celozrnné mouky
  • 80 g másla
  • 140 g moučkového cukru
  • 1 vejce

Na náplň potřebujete:

  • 560 g tvarohu
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 2 žloutky
  • šťávu a najemno strouhanou kůru 
  • z jednoho citronu
  • 340 g dýně, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 3/4 sáčku vanilkového pudinku

Postup:

Suroviny na těsto promíchejte a prohněťte, vyválejte na plát o síle cca 0,5 cm a přeneste do nepřilnavé koláčové formy. Přečnívající kraje seřízněte. Náplň: tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutky, citronovou kůru a šťávu, dýni a vanilkový pudink rozmixujte dohladka a směs vlijte na připravené těsto. Pečte ve vyhřáté troubě na 180-200 °C přibližně 45 minut. Před podáváním ještě pocukrujte moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem, můžete zdobit šlehačkou nebo mandlemi.

Další zajímavé recepty zde >>