Suroviny
- 280 g hladké pšeničné celozrnné mouky
- 80 g másla
- 140 g moučkového cukru
- 1 vejce
Na náplň potřebujete:
- 560 g tvarohu
- 150 g moučkového cukru
- 2 lžičky vanilkového cukru
- 2 žloutky
- šťávu a najemno strouhanou kůru
- z jednoho citronu
- 340 g dýně, oloupané a nakrájené na kostičky
- 3/4 sáčku vanilkového pudinku
Postup:
Suroviny na těsto promíchejte a prohněťte, vyválejte na plát o síle cca 0,5 cm a přeneste do nepřilnavé koláčové formy. Přečnívající kraje seřízněte. Náplň: tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutky, citronovou kůru a šťávu, dýni a vanilkový pudink rozmixujte dohladka a směs vlijte na připravené těsto. Pečte ve vyhřáté troubě na 180-200 °C přibližně 45 minut. Před podáváním ještě pocukrujte moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem, můžete zdobit šlehačkou nebo mandlemi.