SUROVINY
- 1 menší cuketa
- 1 bílá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička worcesterové omáčky
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička rajčatového protlaku
- sůl, pepř
POSTUP:
Na struhadle s většími otvory nastrouhejte cuketu i se slupkou a přes cedník ji vymačkejte, abyste se zbavili přebytečné tekutiny. Na nepřilnavé pánvi orestujte na lžičce oleje nadrobno nakrájenou cibuli, po zesklovatění přidejte nakrájený česnek a cuketu a duste vše max. 5 minut. Cuketa se rychle rozdusí na kaši, takže i tepelná úprava musí být hodně rychlá. Pak směs dochuťte sójovou omáčkou a worcesterem, protlakem, hořčicí a paprikou, která dá směsi barvu, jako by to byl hovězí tataráček.
Stačí ji promíchat a hned stáhnout ze sporáku. Nakonec tatarák dochuťte podle libosti solí a pepřem a podávejte vychlazený, třeba s čerstvým kváskovým chlebem.
Orion tip na vylepšení: přidejte do směsi špetku chilli nebo lžíci najemno nasekaných kaparů.
Dokonalost ale získá, když směs natřete na křupavé opečené topinky a nahoru položíte kolečka červené cibule.