SUROVINY

  • 4 středně velké brambory
  • 1 střední cuketa
  • 2 vajíčka
  • 3-4 lžíce hladké mouky
  • 1 větší stroužek česneku
  • sůl a majoránka
  • 100 g olomouc. tvarůžků
  • olej na smažení

POSTUP:

Brambory a cuketu okrájejte škrabkou a nastrouhejte najemno, dejte vše do velké mísy. Pokud má cuketa hodně vody, můžete ji jemně přecedit. Česnek také nastrouhejte nebo nakrájejte najemno. Přidejte vajíčka, sůl a majoránku. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. 

Na pánev Grande (sekce jsou hlubší než je obvykle, takže i oblíbené tvarůžky v bramborákovém těstě budou hotové během chvilky) kápněte trochu oleje nebo použijte olej ve spreji. Vlijte trochu těsta do prohlubní pánve, do středu každé vložte kousek tvarůžků. Přikryjte je druhou vrstvou bramborákové hmoty. Placky smažte na středně vysokou teplotu z obou stran, dokud nebudou zlatavé a křupavé.

Bramboráčky s tvarůžky podávejte teplé. Můžete k nim servírovat zakysanou smetanu nebo řecký jogurt s čerstvými bylinkami. Takto připravené budou křupavé a chutné, ale s výrazně nižším obsahem tuku.

Orion tip: tvarůžky můžete nahradit jiným typem sýra podle vlastní chuti (např. fetou, kozím nebo jiným aromatickým sýrem). Mají ale nízký obsah tuku v porovnání s mnoha jinými sýry, proto jsou vhodné pro lidi, kteří se snaží příjem tuků snížit. Tvarůžky vyjměte z obalu a vložte je do mrazničky na cca 30 minut. Takto by neměly při smažení tolik vytékat. Přejeme dobrou chuť.

Další zajímavé recepty zde >>