SUROVINY:
- 200 g hladké mouky
- 1 malinový pudinkový prášek
- 140 g másla
- 60 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- potravinářské barvivo (malinová červeň)
- malinový džem
POSTUP:
Nejprve vyndejte máslo z lednice a nakrájejte jej na tenké plátky, aby rychleji povolilo na pokojovou teplotu. Na kuchyňské váze odvažte do mísy mouku, cukr, přisypte pudink, na špičku nože potravinářského červeného barviva, přidejte změklé máslo. Robotem krátce v míse nebo na vále ručně zpracujte hladké těsto. Zpočátku bude drobivé, během pár minut se díky máslu krásně spojí. Uložte jej zabalené ve fólii alespoň na 1 hodinu do lednice, případně do druhého dne.
Vyválejte plát o tloušťce 2 mm, výborně se osvědčil váleček s nastavitelnými boky, který lehce pomoučíte. Vykrajujte tvary srdíček a položte jej na plech, u poloviny prokrojte střed menší vykrajovačkou. Lze použít pečicí papír, ale těsto je díky máslu mastné, tak to je spíše kvůli tomu, abyste si usnadnili umývání plechu. Pečte ve vyhřáté troubě na na 170 °C 10-12 minut, nahoře bude cukroví pěkně růžové, ze spodní strany lehce hnědé. Toto množství vyjde na cca 2 plechy.
Nechte na plechu vychladnout, za tepla je cukroví křehké, po vychladnutí potírejte spodky džemem, horní části pocukrujte moučkovým cukrem a slepujte jako linecké cukroví. Je trvanlivé, ale věřte, že dlouho nevydrží.