Kuchyňský nůž santoku 18,5 cm
Kód produktu 831176Unikátní nůž santoku z damaškové oceli s čepelí 18,5 cm je určen pro profesionální i amatérské použití. Rukojeť je z pakka dřeva, které je vysoce odolné vůči mechanickému opotřebení i vlhkosti.
Více informacíDamašková ocel je jedničkou v použití při výrobě kvalitních nožů. Vzniká z 2 ocelí různého složení, které jsou zahříváním spojeny v jeden celek tak, že vznikne jedinečná struktura čepele s vynikajícími vlastnostmi. Damašková ocel je tvrdá, odolná vůči opotřebení, houževnatá, vysoce stabilní a má dlouhou životnost. Krájení je přesné a dokonalé, ať už se pustíte do zpracování, porcování masa, krájení ovoce, zeleniny či pečiva. Díky řadě výbrusů na čepeli na něm nezůstávají nakrájené suroviny, což oceníte při krájení sýrů, uzenin, zeleniny i bylinek.
Tento kuchyňský nůž z damaškové oceli je určen nejen pro profesionální využití, ale i pro amatérské kuchaře, domácí gurmány a labužníky. Má celkovou délku 31,5 cm a ostří 17,5 cm. Jeho čepel je vyrobena z kvalitní 67vrstvé damaškové oceli (tvrdost 60 HRC – podle Rockwella). Díky šíři čepele jej lze použít i k drcení stroužků česneku nebo přenesení nakrájených surovin rovnou na pánev nebo do hrnce.
Rukojeť santoku nože je vyrobena z pakka dřeva (pakkawood) – tlakově zpracovaného kompozitu dřeva a pryskyřice, který je stabilní, tepelně a vlhkostně odolný i vůči mechanickému opotřebení.
Nůž stačí po použití umýt v teplé vodě se saponátem, opláchnout a osušit. Pozor, nůž je ostrý, není hračka, používejte pouze ke krájení potravin. V případě nutnosti nabroušení ostří použijte kuchyňský brousek, ocílku.
- Materiál: damašková ocel
- Délka (cm): 31,5
- Hmotnost (g): 197
- Délka čepele (cm): 18,5
- Materiál rukojeti: pakka dřevo
- Použití: na maso, ryby
- Vhodné do myčky: ne
- Délka čepele: 15-25 cm