Protože tahle tradice je čím dál víc populárnější, i my přinášíme tipy, jak husičku jednoduše připravit. Co třeba vyzkoušený recept na svatomartinskou husu s křupavou kůrkou? Tomu nelze odolat. 

Recept najdete zde >>

K jejímu upečení poslouží třeba kvalitní smaltovaný pekáč. V něm ji můžete pomalu péct přikrytou víkem, které zajistí, že se nebude vysušovat a zůstane šťavnatá. Navíc u nás najdete nerezový kráječ čerstvých domácích knedlíků, nerezové napařovací hrnce a další praktické kousky.

Na šťavnatou pečenou husu budete potřebovat:

  • pořádný pekáč, do kterého se tahle větší drůbež vejde. Po upečení se sice zmenší, ale pustí velké množství tuku. To si užívají hlavně pánové, leckterý požitkář si vypečené sádlo s chutnou šťávou po ztuhnutí maže na chleba. U nás najdete klasické smaltované pekáče, zZajímavou přípravu umožňují tzv. aromapekáče. Mají ve skleněné poklici úchyt s prostorem, kam lze nalít víno, pivo, to prokapává dovnitř, aniž byste museli víko sundávat a vzniklá pára nesoucí vůni a aromatické látky provoní celý pokrm. A v moderní domácnosti se často s oblibou peče v pekáčích s nepřilnavou vrstvou, třeba z kolekce kvalitního nádobí GRANDE. Výpek se snadno stáhne stěrkou, pečínka se nepřipaluje a přesto docílíte křupavé kůžičky.

A na spláchnutí takovéhoto vydatného oběda se hodí:

  • sklenice na pivo. Někdo dává přednost klasickým půllitrům s uchem, jiný sáhne po tenkostěnných sklenicích na nožce. A když to pivečko bude navíc točené do džbánku z místní hospůdky, dokonalý požitek je zaručen.
  • je čas mladých vín, která jsou prvními podzimními víny z letošní sklizně. U nás najdete skleničky, ze kterých si můžete vychutnat i poslední doušek.