Tradiční zabijačka má dlouhou historii. A teď, kdy vlastní porážka nebo zdroj kvalitního masa od místních chovatelů získává na oblibě, bude dobré mít po ruce spolehlivé nádobí a náčiní.
Nešlápnete vedle, když si vyberete:
- kvalitní velké nerezové gastro hrnce
- smaltované hrnce velkých objemů
- vařečky, prkénka a vály
- kvalitní ostré nože nebo sekáček a kolíbku
- zavařovací sklenice
Nemusíte mít ani chlívek, stačí zajít k řezníkovi pro pořádný kus masa, sádlo, krev a střívka a vyrobit si svoje vlastní zabíjačkové dobroty, třeba podle osvědčeného receptu po prarodičích.
Orion tip: ZAVÍRAČ PLECHOVEK
Ruční mechanický zavírač plechovek pomůže uchovat pomocí varu (sterilací) syrové, dušené a pečené maso. Třeba právě při domácí zabíjačce.