Hovězí burgery.
Několik tipů, jak vychytat jejich přípravu:
- Mleté maso si připravíte s pomocí strojku doma. Hlavně musí být odblaněné a očištěné.
- Mleté maso z předního hovězího, které je tučnější, lojovaté, se na hambáče perfektně hodí. Hotová placička by měla být větší než houska, při pečení se totiž asi o třetinu smrskne. Pozor, do směsi nepatří vejce, pouze pepř a sůl. Fajnšmekři navíc solí až na grilu.
- Aby byly všechny kousky stejnoměrné, použijte šikovné dvoudílné tvořítko na hamburgery.
- Při grilování je rychle, zprudka zatáhněte a pak je zvolna dopečte.
- Běžné, kupované housky se sezamem jsou dostupné. Co takhle upéct vlastní bulky na hamburgery? Zkuste náš recept na ČERNÉ BULKY >>
- Housky nechte na závěr také trochu ogrilovat, budou pěkně křupavé.
Nakonec nastává nejzábavnější část. Každý si libuje v jiných chutích. Kromě klasiky - čedaru, ledového salátu, plátků rajčat, slaniny a majonézy je zajímavá např. karamelizovaná cibulka nebo jalapeňo papričky.
Kebab, čevapčiči nebo pljeskavice, to vše je mleté maso, připravené samostatně nebo na špejli či grilovací jehle.
V jednoduchosti je krása. Ke směsi masa, ať už vepřového, jehněčího nebo hovězího, stačí přidat ostatní ingredience. Vejce, cibuli, podle chuti strouhaný sýr, kapku piva, koriandr, prostě suroviny, která Vám chutnají. Nebo zkuste netradiční kombinace.
Nezapomeňte na bramborový škrob, udrží šťávu při grilování uvnitř.
Směs se na špejle nebo grilovací jehlu namačá, ideálně navlhčenou rukou, tolik se nebude lepit. A hurá na gril. Toť vše.