• Jednoduché strojkové cukroví​

3. adventní týden znamená mimo jiné i pečení strojkového cukroví. S patřičným nástavcem proměníte svůj ruční strojek na maso v praktického pomocníka. Stačí vložit připravené těsto do mlýnku a vybrat potřebný nástavec na cukroví. Je libo banánky, kokosové tyčinky anebo pudinkové či pistáciové cukroví? Se strojkem je zvládnete snadno a rychle.

Napečené dobroty prozatím neslepujte marmeládou ani krémem. Nemusely by vám do Štědrého dne vydržet :)

  • Nezapomeňte na išelské dortíčky

Išelské dortíčky nepatří mezi nejsnadnější vánoční recepty. Ovšem chutnají tak výborně, že je miloval i císař Franc Josef. K jejich přípravě potřebujeme kvalitní vykrajovátko, ideálně s vroubkovaným okrajem. Pár dnů před Štědrým dnem stačí kolečka slepit zavařeninou nebo krémem (k tomu jsou výborné trezírovací špičky), namočit je do čokolády a navrch položit půlku vlašského oříšku nebo mandličku. Cukroví skladujeme v uzavíratelných dózách a na chladném místě. 

  • S kvalitní čokoládou nešetřete

Zejména milovníci čokolády ocení cukroví máčené v čokoládové polevě. Pro její přípravu je ideální čokoláda s vysokým obsahem kakaa a vodní lázeň. 

Náš tip: Čokoládu nalámeme na malé kousky, které následně vložíme do skleněné nebo nerezové misky. Tu položíme na hrnec s vařící vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny vody. Během zahřívání čokoládu mícháme, dokud se nerozpustí na požadovanou konzistenci a hustotu. V takto připravené polevě namáčíme napečené cukroví a odkládáme na mřížku. A pokud upřednostňujete ledabylé zdobení před stejnoměrnou polevou, naskládejte cukroví na plechu těsně vedle sebe a za pomoci cukrářského sáčku s tenkou špičkou jej pocákejte čokoládovou polevou.

  • Vyražte si originální sušenky

Přicházíme s krásnými razítky z bukového dřeva. Stačí z vyváleného lineckého těsta vykrájet nerezovým kroužkem kolečka a razítka otisknout.

Po upečení je nemusíte zdobit, dlouho vydrží, teda pokud se do nich vaši blízcí hned nepustí.