Ať už u vás doma vedou kokosové, ořechové, pudinkové nebo pistáciové druhy. Stejně jako perníčky, i tyto dobroty potřebují dostatek času na uležení.
-
Linecké cukroví tisíckrát jinak
Vánoce bez lineckého si nedokážeme představit. Tato česká stálice se peče snad v každé domácnosti. Kromě tradičního máslového receptu existují i méně známé variace tohoto cukroví. K jeho oživení postačí přisypat do těsta kokos, kakao nebo oříšky.
Ač jsou nejčastější klasikou linecká kolečka, na výběr jsou i jiné tvary. Díky našim dvoudílným vykrajovátkům bude plech plný stromečků, zvonků, hvězd nebo ryb. Po jejich upečení necháme cukroví pár dnů uležet. Poté jej slepujeme ovocným džemem – našimi oblíbenci jsou rybízová nebo višňová marmeláda.
-
Nezapomeňte na pracny
Na čase mají také pracinky, někdy zvané jako medvědí tlapky, a vanilkové rohlíčky. Pokud si chcete ulehčit práci a navíc mít cukroví jedno jako druhé, vyzkoušejte naše praktické formy. Kupříkladu silikonová forma na pracny umožňuje pečení tohoto vánočního evergreenu bez pracného vysypávání či vyklepávání z formiček.
A jestli upřednostňujete pořádný kus plechu, můžete si vybrat její kovovou verzi s kvalitním nepřilnavým povrchem nebo vánoční formičky.
Nezapomeňte, že cukroví posypané moučkovým cukrem mnohem rychleji navlhne. Proto jej zatím necukrujte (kromě vanilkových rohlíčků, ty je dobré ještě teplé prosypat moučkovým cukrem), ale vložte do uzavíratelných dóz na potraviny a uskladněte na chladném místě.