A při grilování chuť steaků doladí. Podobně jako marinády, i omáčky a dipy tvoří s masem dokonalý, chuťově vyvážený celek. Maso na talíři můžete omáčkou přelít nebo ji podávejte v mističce, do které si budete kousky masa namáčet.

Suroviny

  • 2 šálky nasekané petrželky
  • ¼ šálku čerstvého oregana
  • 4 nasekané stroužky česneku
  • ¼ šálku červeného vinného octa
  • ⅛ lžičky sušené červené papriky
  • ¾ šálku panenského olivového oleje
  • sůl, pepř podle chuti

Postup:

Petrželku, oregano, česnek, vinný ocet, papriku, sůl a pepř rozmixujte. Směs smíchejte s olivovým olejem a nechte hodinu odstát při pokojové teplotě, aby se chutě a vůně spojily. A to je vše. 

Další zajímavé recepty zde >>