Suroviny

  • 1 velká salátová okurka
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • 1 bílý řecký jogurt
  • šťáva z 1 citrónu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dl panenského olivového oleje
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

Salátovou okurku nastrouháme, dáme do cedníku a vymačkáme z něj vodu. Nedostatečně vymačkaná okurka by udělala z hustého jogurtu nevzhlednou břečku, takže tento krok nepodceňujte. Smícháme ji s prolisovaným česnekem, nasekaným koprem, bílým jogurtem, citrónovou šťávou a olivovým olejem. Nakonec dochutíme solí a pepřem a je to. 

Salát necháme odležet na chladném místě, podáváme jako výbornou přílohu k rybám nebo grilovanému masu, případně servírujeme s chlebem jako samostatné jídlo. 

Další zajímavé recepty zde >>