Suroviny
- 4 polévkové lžíce špaldové (nebo hladké) mouky
- 4 lžíce oleje
- 1 vejce
- 2 lžíce cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 5 lžic mléka
- 1/2 kávové lžičky prášku do pečiva
- kapka vanilkového extraktu
- čerstvé jahody
Postup:
Silikonové formičky na muffinky stačí lehce vystříkat olejem ve spreji. V misce smíchejte všechny ingredience, nakonec přidejte na malé kousky nakrájené jahody a prášek do pečiva. Těsto vlijte do formiček cca 0,5 cm pod okraj a dejte je „péct“ na 5 minut do mikrovlnky na maximální výkon. Muffiny budou vláčné díky jahůdkám. A drobný postřeh na závěr, zůstanou spíše ploché, než jste zvyklí z klasické trouby, kde vyběhnou do pěkného obloučku nad formu.
Další zajímavé recepty zde.