Suroviny

  • 4 polévkové lžíce špaldové (nebo hladké) mouky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 vejce
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 lžic mléka
  • 1/2 kávové lžičky prášku do pečiva
  • kapka vanilkového extraktu
  • čerstvé jahody

Postup:

Silikonové formičky na muffinky stačí lehce vystříkat olejem ve spreji. V misce smíchejte všechny ingredience, nakonec přidejte na malé kousky nakrájené jahody a prášek do pečiva. Těsto vlijte do formiček cca 0,5 cm pod okraj a dejte je „péct“ na 5 minut do mikrovlnky na maximální výkon. Muffiny budou vláčné díky jahůdkám. A drobný postřeh na závěr, zůstanou spíše ploché, než jste zvyklí z klasické trouby, kde vyběhnou do pěkného obloučku nad formu.

Další zajímavé recepty zde.